Пловдивският апелативен съд назначи допълнителна автотехническа и допълнителна химико-технологична. Той

...
</TD
> Пловдивският апелативен съд назначи допълнителна автотехническа и допълнителна химико-технологична. Той
Коментари Харесай

Допълнителни експертизи изясняват делото срещу Маринашки

Пловдивският апелативен съд назначи допълнителна автотехническа и спомагателна химико-технологична . Той е  и беше приет от първата правосъдна инстанция за отговорен за причиняване на злополука след приложимост на наркотични субстанции. В тежкото произшествие на 11.11.2020 година на пътя Пещера – Пловдив, край Кадиево, загинаха 16-годишният Виктор и 17-годишният Тодор. Третото момче Николай е получило междинна телесна щета, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Допълнителната автотехническа експертиза би трябвало да отговори на съответни въпроси, измежду които дали има данни, че задното дясно колело на автомобила на Маринашки се е увъртяло и откъснало и дали това трансформира механизма на настъпване на пътно-транспортното произшествие. 

Допълнителната химико-технологична експертиза има за задача да откри по кое време Маринашки е взел опиата, какъв брой време преди злополуката.

За идващото съвещание на 8 декември 2022 година от 14 ч. са призовани служителите на реда, които са запазили местопроизшествието и ще се разпита още един очевидец. 

По молба на Тодор Бараков, бащата на едно от починалите момчета, през днешния ден беше разпитан контрольор от Пътна полиция - Пловдив за публикуван няколко месеца след злополуката сигнален протокол на името на обвинения Петър Маринашки. Стана ясно, че предизвестието не е за съответно нарушаване, а по отношение на кореспонденция в прокуратурата по сигнали от 2019 година и 2020 година за нападателно държание на лидера и присъединяване в автогонки. 

Бараков старши разгласи съществуването на преписка и видео клипове с рисково държание зад кормилото, открити в телефона на починалия му наследник. В единия от тях Маринашки карал кола, а краката му били отвън прозореца.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР